4 t/m 8 maart 2024

De Geluk in Beweging Challenge 2024

De Geluk in Beweging Challenge is een goede doelen fietstocht die de Maartens Foundation organiseert om aandacht en geld op te halen voor (ex-)revalidanten.

We zetten ons in voor het vergroten van kansen; op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

Niemandsland

Door een ongeluk, een hersenbloeding of gewoon domme pech belanden jaarlijks ruim 200.000 Nederlanders in een revalidatiecentrum. Van de een op de andere dag is niets meer hetzelfde. En dat kan iedereen overkomen. Na een lange zware periode van revalidatie komen de verlossende woorden: je mag naar huis. En dan? De afgelegde weg was zwaar maar de weg die voor je ligt is minstens zo zwaar.

Je bevindt je aan de zijlijn, een toeschouwer van je eigen leven. Je moet opnieuw vertrouwd raken met je eigen lichaam, terwijl je tegelijkertijd de afstand tot ‘de normale’ samenleving voelt.

Aangekomen in niemandsland: De maatschappij is niet of nauwelijks ingericht op wat je kunt en wilt. Dat kan het moeilijk maken je levensgeluk weer op te pakken.

Ongekend talent

In koers van de vuile pijn die je voelt in niemandsland naar aandacht voor ongekend talent op weg naar een volwaardige plek in de samenleving.

Daarom fietst de voormalig wereldkampioen Rob Harmeling vijf etappes door Nederland. Dit doet hij samen met de steun van oud toprenners, BN’ers, (para) sportvrienden en zorgprofessionals.
Bekijk alle deelnemers

Koers naar werk

De komende drie jaar ligt onze focus op het domein ‘Koers naar Werk’. We laten op dit moment te veel ongekend talent liggen. Terwijl (ex-)revalidanten niets liever willen, maken bestaande regels en procedures hun terugkeer op de arbeidsmarkt enorm lastig.

Het aanwezige hulpaanbod is versnipperd of moeilijk bereikbaar. Terwijl werkgevers vaak niet weten welke mogelijkheden en kansen er voor deze doelgroep van toepassing (kunnen) zijn.

Het verschil maken

Partijen of stakeholders (verzekeraars, werkgevers, UWV, uitzendbureaus en zorgprofessionals) staan al klaar om mee te doen. Maar afzonderlijk het verschil maken lukt niet.

Met de Challenge gaan we aan de slag om de drempels zichtbaar te maken, te verlagen en weg te nemen. Alles wat helpt om meer (ex-)revalidanten een eerlijke kans op werk en een toekomst te geven.

We trappen samen. Lachen samen. Steunen samen. Jouw steun is van belang, of je nu doneert, sponsort of met ons mee koerst. Laten we met elkaar de uitdaging aangaan. Koers jij met ons mee?
Steun de Challenge